Rapport från stämman 2019 mm

Stämman

Den hyggligt välbesökta stämman avhölls sedvanligt i Myrflogårdens garage den 19 april kl 09:30. Medlemmar som representerade 11 lägenheter var närvarande.

Resultat och balansräkning föredrogs av Anders Dalin. Även budget för 2019 föredrogs. Sammantaget kommer föreningen att visa ett underskott för 2019 pga avskrivningar av byggnader och fiberinstallation. Likviditetsmässigt ser det bra ut.

Årsavgiften blir oförändrad bl a pga att samfällighetsföreningen valt att höja ordinarie avgifter med 17% samt att lägga ännu en extradebitering för år 2019 på 50% av ordinarie avgifter. Extradebiteringen ska täcka asfaltering av resterande grusvägar. Korpens tillfartsvägar ingår inte i asfalteringsplanerna. 

Till styrelse omvaldes samtliga Jan Porjé ledamot och ordförande, Susanna Pers ledamot, Lars Arrfors ledamot, Anders Dalin ledamot,  Anders Levin suppleant.

De nya stadgarna som antogs på stämman 2018 antogs enhälligt även på denna stämma. De gäller dock inte förrän de även är antagna och godkända av Bolagsverket.

Stämman avslutades, kaffe och bulle serverades och en informations- och diskussionsstund påbörjades.

Stämmoprotokoll hittar du under valet Om föreningen (kräver inloggning)

 

Snörasskydd

Jan Porje informerade om att byggnader är föreningens egendom och att snörasskydd inte får sättas upp utan styrelsens medgivande. Två bostadsrättshavare har ändå satt upp snörasskydd och har därför fått skriva på en ansvarsförbindelse där de tar fullt ansvar för de skador som eventuellt kan uppkomma.

Styrelsen har tidigare utrett om snörasskydd skulle sättas upp för samtliga genom föreningens försorg men kommit fram till att nackdelarna i form av kostnader, ökad tillsyn, skottning och dålig verksningsgrad övervägde.

Sotning

Sotning av imkanaler och braskaminer kommer att företas under v19-20 2019. Lägenheter måste då hållas tillgängliga.

Tillsyn sommartid

Föreningen har ett stugfogdeavtal med Myrflogården (Thunes) som bl a omfattar tillsyn av lägenheterna invändigt sommartid (övergripande kontroll, spolning av toalett, kontroll av vattenavstängning mm) . Föreningen har rätt till tillsyn av lägenheterna men först efter bostadsrättshavarens medgivande. Så säger lagen. Otillbörligt tillträde kan av nitiska personer anmälas som hemfridsbrott och det vill vi undvika. Styrelsen kommer därför att skicka ut en generell anmodan om medgivande för tillträde till lägenheterna.  

I dagsläget finns en huvudnyckel som fungerar till de flesta lägenheterna. De lägenheter som har bytt lås ombedes hålla nyckel tillgänglig om tillsyn önskas sommartid.  

Energideklaration

Det har kommit till styrelsens kännedom att en energideklaration på lägenheterna utfördes 2011/2012. Resultatet återfinns här.

Nya tomter med byggrätt

Anita Thune som var delvis närvarande på stämman informerade planer på avstyckning av Myrflogårdens tomt norrut. Två tomter är planerade med byggrätt på 180 kvm respektive 350 kvm. Om det blir verklighet så skulle utsikten för Korpens lägenheter 7 - 18 begränsas. Här hittar du den tänkta tomtuppdelningen.

Avgifter till Skidföreningen

Som representant för skidföreningen framförde Anita Thune en önskan om att Korpen kollektivt debiterar Korpens medlemmar avgiften till skidföreningen. Det är tydligen si och så med medlemsavgifter från Korpen. Alla närvarande tyckte förslaget var bra men då förslaget inte fanns med på stämmans dagordning kunde inte ett formellt beslut fattas. Förslaget kan komma att finnas med på nästa stämmas dagordning.