Nyheter i korthet från stämmor mm

Från vår föreningsstämma

För nya stadgar röstades ja, för förstugedörrar till alla mellanhus röstades nej. Utbyggnad av förråd diskuterades och det konstaterades att en förlängning av förråden även innebär förlängning av tak och ändrad takvinkel. Här finner du det än så länge ojusterade stämmoprotkollet.

Fiber från Telia

Föreningen bör vara beställare av fiber enligt flerfamiljshus-alternativet på https://www.oppenfiber.se/salen . Kostnaden per huskropp är 21 900 kr och per hushåll 3 750 kr. För oss skulle det bli 7 400 kr per lägenhet, en engångskostnad och sedan väljer var och en operatör (månadskostnad för det tillkommer naturligtvis). 

Telia vill ha beställning senast 14 maj. Beslut i juni och målet är installation senast nyår 2017.

Styrelsen är positiv till Telias erbjudande men något formellt beslut är ännu inte fattat. Mer info kommer.

Samfällighetsföreningen

Asfalteringen av tillfartsvägen kommer att ske redan i år (pga beviljad subvention från Trafikverket). Vår 3-åriga extradebitering kommer inte att påverkas.

Kraftledningprojektet, med stolpar bl a över flatfjället, nedlagt. Nu jobbar man i projektet på att ta kraften västerifrån.

Samfällighetsföreningen kommer inte att gå vidare med fiber från Malungs Elnät. Stugägare och föreningar uppmanas att individuellt ta kontakt med Telia istället.

 

 

.